top of page

Vouwplakken of langsnaadplakken

Bij langsnaad plakken of vouwplakken wordt een zijde aan de verpakking vastgelijmd. Dit zorgt ervoor dat de zijdes mooi op elkaar aansluiten en geeft extra stevigheid aan de verpakking. Wij kunnen klepdozen, wijnverpakkingen, Amerikaanse vouwdozen, sleeves, dozen met Zweedse bodem of dozen met lockbottom (autolock) plakken. Er kan geplakt worden vanaf 200 grams sulfaat karton tot een dikte van 3mm golfkarton (EE-golf of B-golf). 

Langsnaad verpakking
Proces autolock doos en langsnaad plakken

Wat is vouwplakken?

Vouwplakken is het verlijmen aan één of meerdere zijdes van een verpakking. Het zorgt ervoor dat de zijdes mooi op elkaar aansluiten en geeft extra stevigheid aan de verpakking. 

  1. De keuze van het drukwerk en het materiaal, aan de hand van de keuze van het materiaal wordt gekeken of er eerst gecacheerd moet worden of dat er meteen gestanst kan worden.

  2. Vervolgens zetten we de stansmachine voor je aan om het product te stansenMet stansen is elke vorm en maat mogelijk die je maar kan bedenken. Het product gaat door de stansmachine, zodat deze de gewenste vorm krijgt dankzij het stansmes. Vervolgens zullen wij het product uitbreken.

  3. Nu wordt de vouwplak machine ingesteld om te kijken waar er lijm moet komen om de verpakking dicht te kunnen plakken.

  4. De doosjes worden automatisch dicht geplakt doormiddel van de machine.

  5. Vervolgens worden de geplakte doosjes netjes in omdozen gestopt en zijn ze klaar voor transport.

 

Aan de slag met langsnaad plakken!

 

Bij aanvraag voor jouw bestelling maken wij een offerte voor jou op. Jij kiest hierbij een van de 10 soorten karton. Na overleg, gaan wij voor jou aan de slag! Lijmen, walsen en cacheren. Het product wordt gemaakt binnen de besproken tijdsperiode. Zit er tijdsdruk achter? Geen probleem! Wij houden van uitdagingen. Zelfs het transport nemen we voor jou uit handen. Van verpakken tot verzenden.

langsnaad plakken
Wist je dat...​

E6384135-6AFB-48ED-A58F-C1212ED0D6EB_1_105_c_edited_edited.jpg
1654D35F-39FF-480C-9492-0B3ADE8B0E49_1_105_c.jpg
2D3B5DDA-52CD-42A7-B67F-70DCAF6977E0_1_105_c_edited.jpg
Contact vouwplakken
bottom of page