top of page

Een dispenser die past bij uw doel

Welke informatie moet er op een dispenser staan?

De functie van een dispenser is afhankelijk van meerdere factoren. De locatie, de organisatie, de doelgroep en het product of de boodschap dat getoond wordt bepalen samen wat de functie is. Als de functie van uw dispenser duidelijk is kunt u het ontwerp bepalen. Wij geven u graag advies voor het design en de uitstraling van uw winkeldispenser.Een aantrekkelijke dispenser voor een product Een dispenser die gebruikt wordt om een doelgroep te laten kennismaken met een product is anders dan een dispenser die informatie moet verstrekken. Een dispenser met pepermuntjes moet er vooral voor zorgen dat de passanten een pepermuntje pakken en kennismaken met het product. Om de aandacht te trekken van de passant en om deze te verleiden om uw product te pakken moet de display opvallen. Met een vrolijk en kleurrijk design dat past bij uw product kunt u de aandacht trekken. Omdat het gaat om een impulsieve actie van de passant hoeft u niet veel informatie te geven. Belangrijk is een korte boodschap en een merknaam, zodat het product in combinatie met de merknaam blijft hangen bij degene die uw product heeft getest.

*Tip! Plaats bij het testproduct een kortingscode/voucher die gebruikt kan worden bij de aankoop in een winkel. Zo stimuleert u een nadere kennismaking met uw product en de kans dat uw nieuwe klant het product met zijn omgeving deelt.

Informatieve dispenser

Vaak worden dispensers gebruikt om informatie te delen in de vorm van kaartjes en folders. Bijvoorbeeld op openbare plekken zoals apotheken, bibliotheken, stations, en gemeentehuizen. Wanneer de dispenser worden gebruikt om een boodschap over te brengen is het verstandig om deze boodschap in te leiden op de dispenser. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door een aantal vragen te stellen of een probleemstelling te beschrijven, zodat de passant geïnteresseerd raakt. Wanneer een passant nieuwsgierig is geraakt en meer wilt weten over het onderwerp kan hij of zij een folder meenemen voor meer informatie.

In het geval van een informatieve dispenser is het dus belangrijk om het onderwerp te introduceren en interesse op te wekken door middel van herkenning, waarna de doelgroep zich aangetrokken voelt tot de aangeboden informatie. Focus op de boodschap die u over wilt brengen door gebruik te maken rustige kleuren en een duidelijk lettertype. Vermijd afleidende logo’s en onnodige productinformatie zodat de boodschap kort maar krachtig verteld wordt.

Bent u van plan om een winkeldispenser te laten maken? Informeer hier vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij geven u graag advies aan de hand van uw wensen.


bottom of page