top of page

Hoe wordt jouw doosje gemaakt?

Samen maken wij jouw unieke verpakking. Van ontwerp en design tot het produceren, vullen en verzenden.


Allereerst wordt de maat van jouw verpakking bepaald. Daaruit komt een passende stanstekening. In deze stanstekening wordt het ontwerp en de layout van het doosje gemaakt. Hierna wordt door middel van cacheren het ontwerp op het karton geplakt. Even later wordt het doosje gestansd.

Ik wil een doosje

Jouw nieuwe product heeft een leuke verpakking nodig. Je zoekt het ontwerp, de kleuren en de materialen. Wel of geen bedrukkingen? Welke uitstraling wil jij aan jouw product meegeven? Keuzes tussen de vele mogelijkheden in materialen, kartonsoorten en bedrukking. Deze blog gaat door alle stappen van het maken van jouw verpakking.

Het proces van jouw doosje

Drukwerk

Om het drukwerk te kunnen bepalen moet het stansmodel worden bepaald. Het gekozen stansmodel wordt opgestuurd en jouw ontwerp kan beginnen. Wij adviseren en denken mee met jouw unieke ontwerp. Jouw verpakking wordt op maat bedrukt door ons best gekozen materiaal. De doosjes worden full colour bedrukt (term: 4/0), wat een mooie uitstraling biedt.


Cacheren

Cacheren is het op- en/of tegenplakken van drukwerk op een oppervlakte van karton. Dit zorgt voor dikte en stevigheid van jouw doosje. Lees meer over cacheren in ons blog.


Stansen

Na het cacheren van jouw product is het klaar om door de stansmachine te gaan. Stansen is het uitsnijden van een speciale vorm in het karton. Met stansen is elke vorm en maat mogelijk die je maar kan bedenken. Het product gaat door de stansmachine. Hierdoor krijgt jouw verpakking een mooi formaat!

Wij kunnen de doos uitbreken, opzetten en leveren. Verder zijn er nog mogelijkheden om de handling, mailing of transport uit handen te nemen!Comments


bottom of page