top of page

De betekenis van Point of Sale materiaal

POS materiaal is de afkorting van Point of Sale materiaal. Het is promotiemateriaal wat de verkoop van producten ondersteunt. Bekende voorbeelden van Point of Sale materiaal zijn: toonbankdisplays, vloerdisplays, plafondhangers, maar ook een schuifkaart, kubus of pop-up kaart is Point of Sale materiaal. Waarom wordt er gebruik gemaakt van Point of Sale materiaal gebruikt en wat zijn de voordelen hiervan?


Point of Sale materiaal - voorbeelden
Voorbeeld van Point of Sale (POS) materiaal

Waarom Point of Sale materiaal

Vaak is het hoofddoel van het gebruik van Point of Sale materiaal de verkoopondersteuning. Een winkeldisplay zorgt vaak op korte termijn voor meer aankopen door middel van impulsaankopen. Een toonbankdisplay zorgt hier vooral voor.


Naast verkoopondersteuning kan Point of Sale materiaal ook andere doelen ondersteunen. Het wordt gebruikt als communicatiemiddel voor bijvoorbeeld een nieuw product. Op het Point of Sale materiaal kan een extra boodschap toegevoegd worden, waar anders geen ruimte voor zou zijn.


Daarnaast kan het ook de merkbekendheid en klantenbinding van jouw product of dienst verhogen. Door herkenbare en opvallende winkeldisplays te gebruiken, kan de klant niet meer om jouw product heen en zal deze eerder herkend worden.


Plaatsing van Point of Sale materiaal

POS materiaal is meestal in de vorm van een display. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een toonbankdisplay, een kubus of een vloerdisplay. Herkenbare en opvallende winkeldisplays gebruiken, is belangrijk, maar de plaatsing van de display misschien nog belangrijker: zet jij de display naast jouw product bij het schap, voor de kassa of juist dichtbij de uitgang? Dit hangt geheel af aan het doel wat jij verbonden hebt aan de display.


Steeds meer Point of Sale materiaal

Point of Sale producten worden niet alleen in winkels gebruikt, maar gaat verder dan dat: denk maar eens aan de luxe menukaarten in een restaurant of die luxe verzenddoos die jij hebt ontvangen als cadeau van jouw favoriete winkel. Het reclamemateriaal is ideaal om jouw product een extra boodschap mee te geven, zodat de klant terugkeert.


Of het nu een toonbankdisplays, een schapstopper, een pop-up kaart, een vloerdisplay of iets anders is. Wil jij meer weten over displays of andere Instore Communicatie? Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.

コメント


bottom of page