top of page

De betekenis van stansen

Stansen, ook wel kappen genoemd, is het uitsnijden van een speciale vorm in het papier of karton. Om dit te doen wordt er gebruik gemaakt van de stansmes en stansmachine.


Drukwerk stansen

Na het cacheren en de productie van het stansmes is het tijd om de stansmachine aan te zetten! Met deze machine kunnen wij producten maken tot wel 120 x 160 cm groot . Van een eenvoudige klepdoos tot een ingewikkelde vloerdisplay. Wat jij ook wenst, maken wij! Maar hoe werkt stansen dan precies? Onze collega’s plaatsen het stansmes in de machine, die vervolgens de gewenste vorm in het karton ‘drukt’ en ‘snijdt’. Vervolgens wordt de vorm uitgebroken en bewaren wij het overige karton voor hergebruik. Ook het opzetten en de levering van het product kunnen wij voor je uit handen nemen.
‘Standaard' formaten

Omdat wij bij Winnubst al meer dan 36 jaar verpakkingen en pos-materiaal maken, hebben wij een groot aanbod aan bestaande stansmessen. Dit scheelt weer in de kosten. Zit jouw ideale formaat er nog niet tussen? Dan zorgen wij ervoor dat er z.s.m. een stansmes wordt gemaakt die jouw ideale product produceert!


Meer informatie over ons productieproces? Lees ook onze blog over cacheren.


Comentarios


bottom of page